Fantasztikus árak, folyamatos akciók! Szállítás 1100 ft-tól!

 

Kérdése van? Írjon nekünk! info@elitdecor.hu

 

Cégeket és magánszemélyeket is kiszolgálunk.

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, hogy a Honlap használata és különösen a Honlapon keresztül leadott megrendelés véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen általános szerződési feltételeinket – továbbiakban mint „ÁSZF" szerepel -, mert a Honlap használata és/vagy megrendelés véglegesítése a jelen dokumentum tartalmának elfogadását is jelenti automatikusan abban az esetben is, ha a Ön, mint a Honlap Felhasználója a Honlapon nem regisztrált felhasználói fiókot. Amennyiben a Felhasználó a jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket nem fogadja el, akkor nem jogosult a Honlap használatára.

Fontos! A színek, árnyalatok eltérhetnek a képen láthatótól, igyekszünk minél több képet biztosítani, hogy hiteles legyen a termék valós színe, de a képek illusztrációnak minősülnek. Amennyiben a terméket vissza szeretné küldeni a rendeléstől számított 14 napon belül megteheti. Kérem vegye figyelmébe, hogy a visszaküldés postaköltségét a megrendelő állja. A termék árának visszautalása 1-2 hetet vesz igénybe az áru visszaérkezése után. Kártérítés a sérült, hibás termék árának visszautalását foglalja magában.


Jelen ÁSZF a www.elitdecor.hu URL címen elérhető Honlapra (Webáruházra) és annak minden aldomainjére vonatkozik. Jelen ÁSZF mindenkor érvényes teljes szövege lementhető és nyomtatható formában a www.elitdecor.hu/vasarlasifeltetelek URL címen érhető el.

 

Csomagjainkat a legnagyobb gondossággal csomagoljuk, megyőződünk arról, hogy minden termék a csomagban van, de a vásárló kötelezettsége szintén meggyőződni a fentiekről mielőtt aláírja a futár átvételi elismervényét, mert ezirányú reklamációt a csomag átvétele után nem áll módunkban elfogadni.

A szolgáltató adatai Név: Elit Decor
Székhely: 2141. Csömör, Ferenc utca 12
Levelezési cím: 2141. Csömör, Ferenc utca 12.
Nyilvántartásba vevő hatóság: Csömöri Önkormányzat
Cégjegyzékszám:
Adószám: 56432952-2-33
Képviselő neve: Nagy Krisztina
A szolgáltató telefonszáma: 06-70-402-80-18
A szolgáltató e-mail címe: info@elitdecor.hu
Bankszámlaszám: 1040 1914 5052 7066 5268 1007


Tárhelyszolgáltató neve: UNAS Online Kft 
Tárhelyszolgáltató székhelye: 9400 Sopron Kőszegi út 14
Tárhelyszolgáltató elérhetősége: unas@unas.hu

 

Áru visszaküldés erre a címre: 2141. Csömör, Ferenc utca 12

Fogalmak

Honlap/Webáruház: a fent megnevezett URL címen elérhető weboldal, mely a mely távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköznek minősül, ezáltal alkalmas a felek távollétében szerződés megkötése érdekében szerződési nyilatkozat megtételére.
Termék: a Honlap termékkatalógusában, illetve aloldalain feltüntetett, a Honlapon és/vagy a Szolgáltató által forgalomba hozott és értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely az ÁSZF tárgyát képezi.
Szolgáltató/Eladó: a vállalkozás, eladó, akivel a Vevő Termékek adásvételére vonatkozó szerződést köt.
Felhasználó/Vevő/Vásárló/Ön: a Honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő személy.
Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.
Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy.
Távollévők között kötött szerződés: olyan vállalkozás és fogyasztó között létrejövő szerződés, azaz „fogyasztói szerződés", amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.
Felek: Szolgáltató és Felhasználó együttesen.

 A Honlapon kínált termékek és szolgáltatások A Szolgáltató a Honlapon feltünteti a Honlapon keresztül online megrendelhető termékek lényeges adatait: a termék nevét, gyártójának megnevezését, a termék leírását, a termék fotóját és árát. A termékekhez megadott adatok tájékoztató jellegűek. A termékfotók a valóságtól eltérhetnek – például, de nem kizárólagosan színekben, méretben, felszereltségben, stb., ilyen esetekben a képek illusztrációként szolgálnak. Szolgáltató nem vállal felelősséget a termékhez tartozó kép és a valós termék kinézetének esetleges eltérései miatt.
A Honlapon feltüntetett árak magyar forintban értendők, az adott termékekre törvényileg előírt ÁFÁ-t tartalmazzák. A Honlapon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, akciós árak vagy egyéb kedvezmények esetén külön feltüntetésre kerül az akciós és/vagy a kedvezményes ár. Az árváltozás jogát Szolgáltató fenntartja. A termékek feltüntetett ára nem tartalmaz szállítási vagy csomagolási költségeket. Csomagolási költség csak azon termékek esetében kerül felszámításra, amely termék esetében ezt a Honlapon külön jelezzük.
Szolgáltató minden igyekezete ellenére valamilyen hiba, például technikai hiba következtében feltüntetett hibás ár feltüntetése esetén Szolgáltatónak jogában áll a szerződéstől elállni. Hibásnak tekinthetünk egy árat, amikor egy termékkel kapcsolatban feltűnőértékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges; ilyen például a 0 Ft-os ár, az 1 Ft-os ár, vagy az olyan ár, mely a termék közismert, általánosan elfogadott árától jelentősen eltérő. Mivel ilyen esetben a Ptk. 2013. évi V. törvénye értelmében a felek kölcsönös és egybehangzó kifejezésével a Felek között az adásvételre vonatkozóan megállapodás nem jön létre, a szerződés semmis abban az esetben is, ha a Felhasználó a megrendelés leadását követően visszaigazolást kap a Szolgáltatótól a megrendelés tartalmára vonatkozóan, mely visszaigazolás a hibás árat is tartalmazza. Szolgáltató hibás árat tartalmazó megrendelés teljesítésére ennek értelmében nem köteles, de Szolgáltató ilyen esetben a Felhasználót tájékoztatja és amennyiben a megrendelést valós áron teljesíteni tudja, akkor felkínálja az adott termék(ek) valós áron való megvásárlásának lehetőségét a Felhasználónak, de a Felhasználó nem köteles a Szolgáltató által felkínált áron megvásárolni a termék(ek)et.
Amennyiben olyan termék került megrendelésre, melyhez hibás termékadat került feltüntetésre, akkor a hibás adat felfedezését követően erről a Felhasználót haladéktalanul tájékoztatjuk, a Felhasználónak pedig lehetősége van ismételten megerősítenie a vásárlási szándékát, vagy elállni a vásárlástól.
A Honlapon feltüntetett adatok és információk nem minősülnek ajánlattételnek, vagy a szerződés létrejöttére vonatkozó ajánlatnak.
Regisztráció és vásárlás, a megrendelés menete
Regisztráció
A regisztráció a weboldal felső főmenüjéből, vagy lábléc menüjéből elérhető, vagy a weboldal oldalsó részén, található Bejelentkezés kezelőpanelen keresztül érhető el. Nyissa meg a regisztrációs  oldalt és töltse ki az ott található űrlapot értelemszerűen, majd kattintson az űrlap alján lévő "Regisztráció" gombra. A regisztrációs adatok megadásakor kötelező valós adatok megadása. Sikeres regisztráció esetén regisztrációjának sikerességét jelzi a weboldal, vagy adathiányosság esetén az űrlap marad a képernyőn, és figyelmezteti Önt, hogy mely rubrikák nem kerültek kitöltésre, vagy lettek helytelenül kitöltve. Sikeres regisztráció esetén a rendszer azonnal be is lépteti Önt a weboldalon, ekkor a "Bejelentkezés" panelen kiírásra kerül, hogy milyen néven jelentkezett be. 
Felhasználó a Honlapon történő regisztrációval kijelenti, hogy elfogadja a jelen ÁSZF-ben és a Honlap adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat és hozzájárul az adatkezeléshez. Felhasználó a regisztráció és a vásárlás során köteles valós adatokat megadni, vagy a felek között szerződés nem jön létre. Szolgáltató kizár minden felelősséget abban az esetben, ha Felhasználó más nevében, más adataival használja a Honlapot. A Felhasználó által megadott téves, valótlan vagy pontatlan adatokra visszavezethető problémákért, például szállítási késedelemért, vagy a megrendelés teljesítésével kapcsolatos bármilyen egyéb problémáért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal. Szolgáltatót az abból adódó károkért nem terheli felelősség, mely során a Felhasználó jelszavához nem a Szolgáltató hibájából hozzáférnek, vagy a Felhasználó gyenge jelszót használ, vagy a jelszót nem tartja olyan szinten titokban, hogy ahhoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá.
Belépés
A Bejelentkezés panel mezőibe értelemszerűen írja be az e-mail címét, amellyel regisztrált és a hozzá tartozó jelszót, majd kattintson a mezők mellett található "Belépés" gombra. Bejelentkezés után a panel tartalma automatikusan megváltozik, kiírásra kerül, hogy milyen néven van bejelentkezve és a kilépési, valamint a jelszó változtatási lehetőség is megjelenik. 
Kijelentkezés
A webáruházból való kijelentkezéshez kattintson a "Bejelentkezés" panelen található Kilépés gombra! A kilépés (vagy kijelentkezés) a gomb csak akkor látható a panelen, ha Ön bejelentkezett előzőleg. 
Elfelejtett jelszó
Ha elfelejtette jelszavát, akkor a Bejelentkezés panelen található "elfelejtett jelszó" feliratra kattintva megjelenik egy új oldal, mely bekéri azt az e-mail címet, amellyel Ön előzőleg webáruházunkba beregisztrált. Az e-mail cím megadását követően kattintson a Küldés feliratú gombra, melyet követően, ha Ön valóban regisztrált felhasználója a honlapunknak, akkor kapni fog egy e-mailt, mely tartalmazza az új jelszó generálásához szükséges további lépéseket. Az új jelszót pontosan jegyezze fel (kis és nagy betűk számítanak), majd lépjen be honlapunkra az új jelszó használatával! Igény szerint megváltoztathatja az új jelszót (lásd jelszóváltoztatás)! Saját adatainak biztonsága érdekében minden esetben használjon nehezen kitalálható, biztonságos jelszavakat! 
Jelszó változtatás
Amennyiben szeretné jelszavát megváltoztatni, lépjen be a webáruházba a Bejelentkezés panel segítségével. Bejelentkezést követően megjelenik az Ön számára a "jelszóváltoztatás" link vagy gomb, melyre kattintva egy új oldal töltődik be. Az oldal bekéri az Ön jelenleg használatban lévő jelszavát, majd kétszer az új jelszót az esetleges elgépelések elkerülése végett. A mezők kitöltését követően kattintson a Megváltoztat gombra! Ha megfelelően töltötte ki az űrlapot, akkor a Megváltoztat gomb megnyomását követően Ön az újonnan megadott jelszóval tud belépni webáruházunkba. 
Saját adatainak biztonsága érdekében Önnek minden esetben nehezen kitalálható, biztonságos jelszavakat kell használnia Honlapunkon, a jelszavak megőrzéséért és megfelelően biztonságos körülmények között való tárolásáért Ön felelős, a jelszavak illetéktelen kezekbe való kerüléséből kifolyólag keletkezett károkért a Szolgáltatót nem terheli semmilyen felelősség. 
A vásárlás folyamata
Honlapunk termékkatalógusában böngészve Ön összeállíthatja kosarának tartalmát. A kiválasztott termék részletes adatlapján megtalálja minden megvásárolható terméknél a kosárba tétel gombot, mely előtt egy kis rubrikában a megvásárolni kívánt mennyiséget, darabszámot adhatja meg. A kosárba tétel gomb megnyomása után a kiválasztott termék a kosárba kerül, melyről a honlap visszajelzést ad vagy egy felugróüzenet formájában, vagy a kosár részletes tartalmának megjelenítésével. A virtuális kosarához további termékeket adhat, a kosarának a tartalmát tetszőlegesen módosíthatja például a kosárban lévő termékek darabszámának megváltoztatásával, vagy termékek kosárból való eltávolításával. Amennyiben a kosárban szereplő termékek mennyiségét megváltoztatja, a változtatásokat követően kattintson a termékek felsorolása alatt található "Frissítés" gombra, ekkor a kosár automatikusan újraszámolja az árakat, és rögzíti a változtatott mennyiségeket. 
Amennyiben összeállította kosarának tartalmát a vásárlási folyamat megkezdéséhez kattintson a kosár oldalon a "Megrendelem" gombra! 
Ha még nincsen bejelentkezve a honlapunkra, akkor a megjelenő oldalon lehetősége van bejelentkezni vagy regisztrálni, illetve beállítástól függően lehetőség van a regisztráció nélküli vásárlásra is. Jelentkezzen be honlapunkra, vagy válassza a regisztrációt, vagy a regisztráció nélküli vásárlást! 
A vásárlási folyamat következő lépésében válassza ki a termékek átvételének módját, azaz a szállítási módot, illetve válassza ki a fizetési módot is! A szállítási- és fizetési oldalon a különböző termék átvételi és házhozszállítási lehetőségek díját is feltüntettük. A szállítási és fizetési mód kiválasztását követően kattintson a Tovább gombra! 
A következő képernyőn látható a kosár összesített értéke, a kiválasztott szállítási mód díja és ezek összege, tehát a fizetendő végösszeg is, ahol lehetősége nyílik a fizetendő végösszeg ellenőrzésére. 
A megjelenőűrlapon töltse ki a számlázási adatokat, kiszállítás esetén a szállítási adatokat és a kapcsolattartási adatokat is! Kérjük, hogy pontosan és figyelmesen töltse ki az adatokat, mert a megrendelést csak pontos adatok esetén tudjuk teljesíteni! 
A megrendeléshez tartozóan munkatársainknak szóló üzenetet is megadhat a Megjegyzés rovatban! 
Amennyiben kitöltötte az adatokat, kattintson a "Tovább" gombra! 
A következő képernyőn lehetősége van még a megrendelés véglegesítése előtt a megrendelt termékek, a szállítási és fizetés mód, illetve a megadott adatok ellenőrzésére! Amennyiben az adatokban hibát talál, lépjen vissza és korrigálja a hibás, például elgépelt adatokat! 
Ha minden adatot rendben talál, akkor jelölje be az ÁSZF és egyéb feltételek elfogadásának igazolását, illetve a fizetési kötelezettség keletkezésének elfogadását jelző mezőt/mezőket és kattintson a "Megrendelem" gombra!
Ha online bankkártyás fizetést választott, akkor a rendszer megjeleníti a biztonságos online fizetési felületet, ahol lehetősége van az online fizetés lebonyolítására! Az online fizetés minden esetben a szerződött Banki vagy online fizetéssel foglalkozó szerződött partnerünk biztonságos weboldalán történik, a megadott bankkártya adatok webáruházunkhoz nem jutnak el, így természetesen nem ismerjük meg és nem tároljuk azokat. 
Sikeres megrendelés esetén honlapunkon megjelenik a sikeres vásárlást megköszönő oldal, illetve e-mailben is visszaigazoljuk automatikusan a vásárlást. Sikeres megrendelés leadása a Felhasználó részéről ajánlattételnek minősül. Ha a vásárlást visszaigazoló e-mail nem érkezne meg a vásárlás véglegesítését követően a vásárlás során megadott e-mail címre 60 percen belül, akkor kérjük, ellenőrizze, hogy e-mail címét helyesen adta-e meg honlapunkon, e-mail fiókja alkalmas-e e-mailek fogadására – például nincs-e betelve a fiók, vagy nem áll-e fenn más technikai probléma - és hogy az e-mailünk nem került-e kukába, spam mappába vagy a promóciók mappájába! Amennyiben a megrendelés véglegesítésének időpontjától számított 48 órán belül a Szolgáltató nem igazolja vissza a megrendelést, akkor Felhasználó az ajánlattételi vagy szerződéskötési kötelezettsége alól mentesül. A megrendelés azon időponttól kezdődően minősül visszaigazoltnak, amikor a visszaigazolás a Vásárló számára elérhetővé válik. Szolgáltatót nem terheli a visszaigazolásra vonatkozó felelősség olyan esetekben, melyek során a megrendelést visszaigazoló e-mail a Vásárló által használt e-mail rendszer konfigurációjából, e-mail fiókjának telítettségéből, vagy szűrő, illetve spam szűrő beállításaiból kifolyólag nem érkezik meg. A honlap által küldött e-mailes automatikus visszaigazolás csak egy értesítés arról, hogy a megrendelést a Szolgáltató fogadta, de ez a visszaigazolás nem minősül az ajánlattétel elfogadásának, nem keletkeztet szerződést a felek között.
Sikeres megrendelést követően a kosár tartalma üres állapotba kerül. Amennyiben befejezte a vásárlást és be van jelentkezve a honlapra, az oldal tetején található "Bejelentkezés" panelen van lehetősége a honlap bezárása előtt kijelentkezni a rendszerből.
A felek közötti a szerződés akkor jön létre, amikor a Szolgáltató az automatikus visszaigazoló e-mailen kívül e-mailben vagy telefonon visszaigazolja a megrendelést megadva a megrendelés részleteit és a teljesítés várható időpontját és ezzel elfogadja a Felhasználónak a megrendelés leadásával létrejött ajánlattételét.
Adatbeviteli hibák javítása
A Felhasználó a regisztráció során megadott adatait bármikor módosíthatja, az esetleges hibákat javíthatja a felhasználói fiókjába történő bejelentkezést követően a profil lapján. Ez alól egyetlen kivétel az felhasználói fiók azonosítására szolgáló e-mail cím, mert ennek módosítására nincs lehetőség, de felhasználó kérdheti a Szolgáltatótól felhasználói fiókjának törlését és Felhasználónak lehetőség van újból beregisztrálnia a Honlapra a javított e-mail címének használatával.
A vásárlási folyamatban a Felhasználónak a megrendelés leadásáig a vásárlás minden lépésében lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására beleértve a kosarába helyezett termékek darabszámát, a megadott számlázási és szállítási adatokat, kapcsolatfelvételi adatokat, szállítási- és fizetési adatokat is.
Amennyiben a Felhasználó a megrendelés véglegesítését követően veszi észre, hogy a megrendelés leadása során hibás adatokat adott meg, akkor a hibáról a Szolgáltatót a Szolgáltató elérhetőségein keresztül van lehetősége értesíteni.
A hibátlan adatok megadása a Felhasználó felelőssége, a hibásan megadott adatokra visszavezethetően a Szolgáltatót ért károkat, beleértve az anyagi károkat is a Szolgáltatónak jogában áll a Felhasználóra hárítani.
A megrendelések teljesítése
A megrendelések feldolgozása és a Szolgáltató által elfogadott megrendelések teljesítése munkanapokon nyitvatartási időben történik. A nyitvatartási időn kívüli időpontokban beérkező megrendelések feldolgozása a következő munkanapon beérkezési sorrendben történik.
Szolgáltató a megrendelt termékek teljesítését tőle telhető legrövidebb határidőn belül teljesíti. Az általános teljesítési határidő 5 (öt) munkanap de maximum 30 (harminc) munkanap. A Szolgáltató e-mailben, vagy telefonon visszaigazolja, hogy mikor várható a megrendelés teljesítése. A felek között létrejövő adásvételi szerződés alapján a Szolgáltató a megrendelt termékek tulajdonjogának átruházására, a Felhasználó pedig a számára visszaigazolt megrendelésben feltüntetett vételár megfizetésére és a megrendelt termékek átvételére köteles. Amennyiben a Szolgáltató a teljesítéssel kapcsolatosan késedelembe esik, akkor a Felhasználó póthatáridőt jelölhet meg, ha a Szolgáltató a póthatáridőig sem teljesíti a szerződésben foglaltakat, akkor a Felhasználónak jogában áll a szerződéstől elállni. Ha a Szolgáltató a megrendelésben szereplő termékeket nem tudja teljesíteni, mert a termék nem áll rendelkezésre, nem beszerezhető, a termék gyártása megszűnt, akkor erről a Felhasználót haladéktalanul tájékoztatja és a megrendeléssel kapcsolatban a Felhasználó által a Szolgáltatónak kifizetett összeget legkésőbb nyolc munkanapon belül visszafizeti. Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy 4000 ft alatti megrendelés esetében fent tartjuk a jogot a rendelés törlésére utánvét esetén. (nem igazoljuk vissza a rendelést)
Szállítási módok és szállítási feltételek
Termékeinket gyorsan szállítjuk megrendeléstől számított 1-3 munkanapon belül GLS-sel. Előre utalással a postaköltség 1500 ft, utánvét 2000ft
Személyes átvétel: személyes átvétel választása esetén a megrendelt termékeket összeállítjuk, ezt követően a megadott elérhetőségeken értesítjük a Felhasználót arról, hogy a megrendelt termékeit átveheti az általa a megrendeléskor kiválasztott címen. 
Futárral történő kiszállítás: Futárral történő kiszállítás esetén a Felhasználó köteles a csomag tartalmát a futár előtt megvizsgálni, és a termékeken, illetve a csomagoláson észlelt esetleges sérülés, vagy hiányos teljesítés esetén a Felhasználó köteles jegyzőkönyv felvételét kérni a futártól és sérülés esetén a csomagot a Felhasználó nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. Az áfás számlát és ha a megrendelt termékekhez jótállási jegy tartozik, akkor a jótállási jegyet is a csomag tartalmazza.
Fizetési módok
Utánvét esetén a megrendelés végösszege a termékek átvételekor a kiszállítást végző futárnak történik, mely lehet készpénzes fizetés, vagy bankkártyás fizetés. Utánvétes kiszállítás esetén a termékeket a megrendelés teljes végösszegének a futárnak való kifizetését követően adja át a Felhasználónak a futár.
Banki átutalás esetén a Felhasználó a megrendelés teljes összegét ( postaköltséggel együtt ) a vásárlást követő 24 órán belül köteles az alábbi bankszámla számra történőátutalással kiegyenlíteni:
Bankszámlát vezető bank neve: K&H
Kedvezményezett neve: NAGY KRISZTINA E.V.
Kedvezményezett bankszámla száma: 1040 1914 5052 7066 5268 1007
Az átutalás megjegyzés rovatában kérjük feltüntetni a vásárló nevét és rendelés számát, ami az átutalás és a megrendelés egymáshoz rendelése miatt szükséges!
A megrendelés teljesítése a megrendelés teljes végösszegének a fenti bankszámlára történő megérkezését követően kezdhető meg. (A választott szállítási díj összegével együtt)
A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog
Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót indokolás nélküli elállási jog illeti meg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint:
a.        termék adásvételére irányuló szerződés esetén
 .            a terméknek,
a.        több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
b.        több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
c.         ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
d.       a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;
b.        szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja. Az e bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja. Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.
Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg, ennek értelmében. Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.
Nem illeti meg az elállási jog Fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
A fogyasztó a vásárlástól való elállási jogát írásban az erre létrehozott, alább megtalálható nyilatkozat-minta felhasználásával, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja írásban, telefonon vagy szóban személyesen is. Postai úton történő elállási joggyakorlás esetén a postai küldemény feladásának a napját kell figyelembe venni, Szolgáltató az ajánlott postai küldeményt fogadja el.
Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó nyilatkozatát 14 napon belül elküldi. A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot e rendelkezéssel összhangban gyakorolta.
Ha a Fogyasztó a fentieknek (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően) eláll a szerződéstől, akkor:
A Szolgáltató legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül köteles visszatéríteni a Fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is, de ha a Fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a Szolgáltató nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
A Fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket a Szolgáltató címére kell visszaküldeni, vagy személyesen visszajuttatni.
A Fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredőértékcsökkenésért.
A Szolgáltató a Fogyasztónak visszafizetendő összeget a Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza, kivéve, ha a Fogyasztó más visszafizetési módhoz kifejezett hozzájárulását adja, ez esetben a visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót többletköltség nem terheli.
Fogyasztó köteles a terméket/termékeket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a Szolgáltatónak vagy a Szolgáltatónak által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Fogyasztó a terméket/termékeket az elállási határidő lejárta előtt elküldi Szolgáltató részére.
Szolgáltató mindaddig visszatarthatja a Fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a Fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte a Szolgáltató részére; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel feladott küldeményeket Szolgáltató nem fogad el.
Fogyasztó az elállási jogot az alábbi esetekben nem gyakorolhatja a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletnek megfelelően:
a.        a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b.        olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c.         olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d.        romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e.         olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f.           olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g.        olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h.        *  - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i.           lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
j.           hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k.        nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l.           lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m.     a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.
A Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet teljes szövege a https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1400045.KOR URL címen érhető el.
Termékszavatosság, jótállás
Kellékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
Termékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
Jótállás
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén jelen szerződés alapján a Szolgáltató jótállásra (köznyelvi használat szerint garancia biztosítására) köteles.
Tartós fogyasztási cikkek (pl.: műszaki cikkek, szerszámok, gépek) és alkatrészeik esetében a jótállás abban az esetben kötelező, ha az adott cikk vásárlási értéke a meghaladja a 10.000 Ft-ot.
Szerződéses alapú a jótállás akkor jön létre, ha a cikkek gyártója, vagy a Szolgáltató saját maga, az általa meghatározott feltételek szerint és időtartamra vonatkozóan jótállást. Ilyen esetben az adott cikkre vonatkozó jótállási (garanciális) feltételek az irányadóak, a jótálláshoz Szolgáltató jótállási jegyet is kiállít.
Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet melléklete meghatározza a kötelező jótállás eseteit (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0300151.KOR). A Szolgáltató az a rendelet által meghatározott termékkörökön kívül eső termékekre jótállást nem vállal. A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történőátadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. A jótállási idő ennek megfelelően nem feltétlenül a vásárlás napján kezdődik.
Mindezek alapján a jótállás időtartama független a szavatossági jogok érvényesíthetőségére irányadó határidőktől, és azokhoz képest akár rövidebb, de hosszabb is lehet.
Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az fenti Kellékszavatosság és a Termékszavatosság pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
Három munkanapon belül történő cseregarancia
A Szolgáltató a 151/2003. (IX. 22.) kormányrendeletben meghatározott termékkörökre vonatkozóan három munkanapos cseregaranciát köteles biztosítani. Amennyiben a Fogyasztó él a cseregarancia jogának érvényesítésével, akkor a Szolgáltató köteles a szóban forgó termék cseréjére.
Egyéb rendelkezések
Szolgáltató a rendeletben előírt egy éves időtartamon belül a rendeletben megfogalmazott feltételektől a fogyasztó kárára nem térhet el.
A szerződés létrejöttének bizonyítása a Felhasználót terheli, a jótállási és/vagy szavatossági igény benyújtásához a Szolgáltató által a szóban forgó termék(ek) Szolgáltatótól történő megvásárlását igazoló számla vagy nyugta Szolgáltatónak történő bemutatása szükséges.
Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) 6:157. §-ának hibás teljesítésre vonatkozó főszabálya szerint a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek.
Nem teljesít hibásan a kötelezett, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett. Fontos szabály, hogy fogyasztóés vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely vonatkozó törvényi fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el.
Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hat hónapon belül felismert hiba esetén a bizonyítás terhe a vállalkozást terheli.
A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a termék(ek) javítását, vagy kicserélését a legrövidebb időn belül, de legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
Panaszok kezelése
Szolgáltató célja a Honlapon keresztül fogadott megrendelések pontos, megfelelő minőségű és vállalt határidőn belül történő teljesítése és a Felhasználók magas szintű kiszolgálása. Ha a Felhasználónak ennek ellenére a megrendelések teljesítésével, vagy az átvett termékekkel kapcsolatosan panasza van, úgy panaszát a Szolgáltató elérhetőségein postai úton írásban, e-mailben, telefonon vagy személyesen is közölheti.
Szolgáltató a szóbeli panaszokat amennyiben azzal egyetért, akkor azonnal kezeli, más esetben, vagy ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a panaszról jegyzőkönyvet készít a panasz mielőbbi megvizsgálása és kezelése céljából; az elkészült jegyzőkönyvről, annak tartalmáról a Szolgáltató haladéktalanul másolatot küld vagy ad át a Felhasználó részére. Felhasználónak a szolgáltató székhelyén/telephelyén lehetősége van panaszát a vásárlók könyvébe beírnia, melyre Szolgáltató harminc napon belül válaszol.
Az írásbeli panaszokat a Szolgáltató harminc napon belül köteles megválaszolni, a panasz elutasítása esetén az elutasítás okát megindokolja. A panaszokról készült jegyzőkönyveket és az azokra adott válaszokat a Szolgáltatóöt évig megőrzi és hatósági ellenőrzés során a hatóságnak kérésre bemutatja.
A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell legalább a következőket: a fogyasztó neve, lakcíme, a panasz előterjesztésének és a jegyzőkönyv elkészítésének ideje, helye, módja, a panasz részletes leírása és a panasz előterjesztése során a Szolgáltató részére benyújtott/bemutatott kapcsolódó dokumentumok, iratok és egyéb bizonyítékok jegyzéke, a jegyzőkönyvet felvevő személy aláírása, személyes szóbeli panasztétel esetén a panasztevő aláírása.
Felek a vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.
Ha a Felhasználó a panasz elutasítását nem fogadja el, akkor panaszával békéltető testületi eljárást kezdeményezhet. A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet értelmében közigazgatási hatósági ügyekben első fokon a járási hivatal, illetve a megyeszékhely szerinti járási hivatal, másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.
A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése; feladata továbbá, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélőérvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.
Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén ezt a feladatot hazánkban a Budapesti Békéltető Testület látja el. Az Európai Bizottság létrehozta a  http://ec.europa.eu/odr URL címen elérhető honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.
A Szolgáltatót együttműködési kötelezettség terheli a békéltető testületi eljárásban, mely kiterjed a válaszirat megküldési és a megjelenési kötelezettségre is. Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelőírásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.
Ha a Felhasználó nem fordul békéltető testülethez, vagy a békéltető testületi eljárás nem vezetett eredményre, akkor a Felhasználónak lehetősége van a Felhasználó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalnál a fogyasztóvédelmi hatósághoz, vagy bírósághoz fordulni az panaszának rendezése érdekében.
A járási hivatalok elérhetőségei a következő URL címen érhetők el: http://jarasinfo.gov.hu/
A területileg illetékes békéltető testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36.
Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
Telefonszáma: (72) 507-154
Fax száma: (72) 507-152
Elnök: Dr. Bodnár József
E-mail cím: kerelem@baranyabekeltetes.hu, info@baranyabekeltetes.hu  

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-532
Fax száma: (76) 501-538
Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna
E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu  
Békés Megyei Békéltető Testület
Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax száma: (66) 324-976
Elnök: Dr. Bagdi László
E-mail cím: bekeltetes@bmkik.hu; bmkik@bmkik.hu  

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
Fax száma: (46) 501-099
Elnök: Dr. Tulipán Péter
E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu  

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Elnök: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu  

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
Elnök: Dr. Horváth Károly
E-mail cím: info@csmkik.hu  

Fejér Megyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
Elnök: Dr. Vári Kovács József
E-mail cím: fmkik@fmkik.hu; bekeltetes@fmkik.hu  

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217
Fax száma: (96) 520-218
Elnök: Horváth László
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu  

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.
Telefon: 06-52-500-710, 06-52-500-745
Fax: 06-52-500-720
Elnök: Dr. Hajnal Zsolt
E-mail cím: bekelteto@hbkik.hu  

Heves Megyei Békéltető Testület
Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
Fax száma: (36) 323-615
Elnök: Dr. Gordos Csaba
E-mail cím: bekeltetes@hkik.hu  

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszáma: (56) 510-610
Fax száma: (56) 370-005
Elnök: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit
E-mail cím: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu  
Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010
Fax száma: (34) 316-259
Elnök: Dr. Rozsnyói György
E-mail cím: bekeltetes@kemkik.hu  

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a
Telefonszám: (32) 520-860
Fax száma: (32) 520-862
Elnök: Dr. Pongó Erik
E-mail cím: nkik@nkik.hu  

Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.
Telefonszáma: 06-1-269-0703
Fax száma: 06-1-269-0703
Elnök: dr. Csanádi Károly
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu  

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
Elnök: Dr. Novák Ferenc
E-mail cím: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180
Fax száma: (42) 420-180
Elnök: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu  

Tolna Megyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Telefonszáma: (74) 411-661
Fax száma: (74) 411-456
Elnök: Dr. Gáll Ferenc
E-mail cím: kamara@tmkik.hu  

Vas Megyei Békéltető Testület
Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszáma: (94) 312-356
Fax száma: (94) 316-936
Elnök: Dr. Kövesdi Zoltán
E-mail cím: vmkik@vmkik.hu  

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.
Telefonszáma: (88) 814-111
Fax száma: (88) 412-150
Elnök: Dr. Vasvári Csaba
E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
Elnök: Dr. Molnár Sándor
E-mail cím: zmkik@zmkik.hu; zmbekelteto@zmkik.hu

A békéltető eljárásról további tájékoztató információk elérhetők a http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/11069 weboldalon.

Szerzői jogok
A Honlap szerzői jogi védelem alatt áll. Szolgáltató Honlap teljes tartalmával kapcsolatos minden jogot fenntart magának, a Honlap, vagy annak bármely része, működése és tartalma tekintetében. A Honlapon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének lementése, tárolása, feldolgozása, értékesítése vagy felhasználása a Szolgáltató előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos.
Vonatkozó jogszabályok
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről;
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról;
a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.)
a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM–SZMM együttes rendelet.
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (PTK);
a fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló 524/2013/EU rendelet
19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztóés vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
45/2014 (II.26) kormányrendelet a fogyasztóés a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól;
A jelen ÁSZF és a jelen ÁSZF hatálya alá eső szerződések nyelve a magyar nyelv, a szerződéseket a Szolgáltató nem iktatja, azok nem minősülnek írásbeli szerződésnek.
A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó. Ha jelen ÁSZF valamely pontja hiányos, vagy a hatályos jogi szabályozások alapján érvénytelen, akkor az ÁSZF a szóban forgó ponton kívül részei hatályban maradnak, a szóban forgó pontok esetében pedig a mindenkor hatályos jogszabályok alkalmazandók.
A Szolgáltató nem rendelkezik magatartási kódexszel.
Egyéb rendelkezések
Jelen ÁSZF 2020.10.01 napjától visszavonásig érvényes. Szolgáltató fenntartja a jogot a jelen ÁSZF egyoldalú módosítására. Szolgáltató a módosításokat legkésőbb a módosítások hatályba lépése előtt 7 nappal a Honlapon közzé teszi.
A Honlap adatkezelési tájékoztatója a www.elitdecor.hu/adatvedelem URL címen érhető el.
Elállási/Felmondási nyilatkozatminta
Csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza!
Címzett: Elit Decor, Nagy Krisztina, 2141. Csömör, Ferenc ut 12.
06-70-402-80-18
info@elitdecor.hu
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi dolog/dolgok adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:
Jogi nyilatkozat
 SHAPE  \* MERGEFORMAT    SHAPE  \* MERGEFORMAT    SHAPE  \* MERGEFORMAT    SHAPE  \* MERGEFORMAT
Szerzői jogok
Webáruház Tulajdonos oldalain megjelenő anyagok tartalmát, a fotókat és adatokat szerzői jog védi. Másolásuk valamennyi formája, adatrendszerekben való tárolása, más internetes oldalakon történő közzététele, bármilyen formában történő felhasználása - a személyes használatot meghaladó mértékben - kizárólag Webáruház Tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével történhet. Jelen weboldal többek között a következő szerzők szerzői jog védelme alatt álló szöveges, grafikai, vagy egyéb alkotásait tartalmazhatja: Shopmasters-Informatika Kft.
Altalános felelősség korlátozás
Webáruház Tulajdonos oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve használhatja. Webáruház Tulajdonos oldalain közölt esetleges téves vagy megtévesztő tartalomból-, a weboldalai és szolgáltatásai használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a felhasználókat ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal. (Ezen megállapításunk nem vonatkozik a külön megállapodással vagy szerződéssel szabályozott szolgáltatásainkra - melyekkel kapcsolatban Webáruház Tulajdonos a szerződésekben foglaltak szerint jár el és felel.)
Kockázat
Webáruház Tulajdonos szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók tudomásul veszik, hogy az adattovábbítás folyamán adatok elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek, valamint az Internet nyilvános jellegéből adódóan idegen behatolások történhetnek a rendszerbe, így a felvitt adatok (személyes adatokat is beleértve) illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ilyen esetekben Webáruház Tulajdonost semmilyen felelősség nem terheli, ez irányú kockázattal a felhasználó tisztában van, és ezt a kockázatot a szolgáltatás igénybevételekor vállalja.
Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy az adatok biztonságban legyenek, tárhelyünket és weblapunkat szakemberek kezelik és a rendszereket rendszeresen frissítik. Az adatokat harmadik félnek önszántunkból nem adjuk ki - kivéve a hatóságoknak, ha arra megfelelő felhatalmazásuk vagy engedélyük van.
Tájékoztatjuk, hogy Webáruház Tulajdonos jelen weboldalát csak a fentiek elfogadása esetén használhatja!
 
Jogi nyilatkozat
Szerzői jogok
Webáruház Tulajdonos oldalain megjelenő anyagok tartalmát, a fotókat és adatokat szerzői jog védi. Másolásuk valamennyi formája, adatrendszerekben való tárolása, más internetes oldalakon történő közzététele, bármilyen formában történő felhasználása - a személyes használatot meghaladó mértékben - kizárólag Webáruház Tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével történhet. Jelen weboldal többek között a következő szerzők szerzői jog védelme alatt álló szöveges, grafikai, vagy egyéb alkotásait tartalmazhatja: Shopmasters-Informatika Kft.
Altalános felelősség korlátozás
Webáruház Tulajdonos oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve használhatja. Webáruház Tulajdonos oldalain közölt esetleges téves vagy megtévesztő tartalomból-, a weboldalai és szolgáltatásai használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a felhasználókat ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal. (Ezen megállapításunk nem vonatkozik a külön megállapodással vagy szerződéssel szabályozott szolgáltatásainkra - melyekkel kapcsolatban Webáruház Tulajdonos a szerződésekben foglaltak szerint jár el és felel.)
Kockázat

Webáruház Tulajdonos szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók tudomásul veszik, hogy az adattovábbítás folyamán adatok elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek, valamint az Internet nyilvános jellegéből adódóan idegen behatolások történhetnek a rendszerbe, így a felvitt adatok (személyes adatokat is beleértve) illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ilyen esetekben Webáruház Tulajdonost semmilyen felelősség nem terheli, ez irányú kockázattal a felhasználó tisztában van, és ezt a kockázatot a szolgáltatás igénybevételekor vállalja.
Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy az adatok biztonságban legyenek, tárhelyünket és weblapunkat szakemberek kezelik és a rendszereket rendszeresen frissítik. Az adatokat harmadik félnek önszántunkból nem adjuk ki - kivéve a hatóságoknak, ha arra megfelelő felhatalmazásuk vagy engedélyük van.
Tájékoztatjuk, hogy Webáruház Tulajdonos jelen weboldalát csak a fentiek elfogadása esetén használhatja!
 

Jogi nyilatkozat

Szerzői jogok

Webáruház Tulajdonos oldalain megjelenő anyagok tartalmát, a fotókat és adatokat szerzői jog védi. Másolásuk valamennyi formája, adatrendszerekben való tárolása, más internetes oldalakon történő közzététele, bármilyen formában történő felhasználása - a személyes használatot meghaladó mértékben - kizárólag Webáruház Tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével történhet. Jelen weboldal többek között a következő szerzők szerzői jog védelme alatt álló szöveges, grafikai, vagy egyéb alkotásait tartalmazhatja: Shopmasters-Informatika Kft.

Altalános felelősség korlátozás

Webáruház Tulajdonos oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve használhatja. Webáruház Tulajdonos oldalain közölt esetleges téves vagy megtévesztő tartalomból-, a weboldalai és szolgáltatásai használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a felhasználókat ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal. (Ezen megállapításunk nem vonatkozik a külön megállapodással vagy szerződéssel szabályozott szolgáltatásainkra - melyekkel kapcsolatban Webáruház Tulajdonos a szerződésekben foglaltak szerint jár el és felel.)

Kockázat

Webáruház Tulajdonos szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók tudomásul veszik, hogy az adattovábbítás folyamán adatok elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek, valamint az Internet nyilvános jellegéből adódóan idegen behatolások történhetnek a rendszerbe, így a felvitt adatok (személyes adatokat is beleértve) illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ilyen esetekben Webáruház Tulajdonost semmilyen felelősség nem terheli, ez irányú kockázattal a felhasználó tisztában van, és ezt a kockázatot a szolgáltatás igénybevételekor vállalja.
Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy az adatok biztonságban legyenek, tárhelyünket és weblapunkat szakemberek kezelik és a rendszereket rendszeresen frissítik. Az adatokat harmadik félnek önszántunkból nem adjuk ki - kivéve a hatóságoknak, ha arra megfelelő felhatalmazásuk vagy engedélyük van.

Tájékoztatjuk, hogy Webáruház Tulajdonos jelen weboldalát csak a fentiek elfogadása esetén használhatja!

 

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Az adatkezelési tájékoztató célja

Jelen adatkezelési tájékoztató célja, hogy az Elit Decor tulajdonosa Nagy Krisztina, mint adatkezelő (a továbbiakban egységesen, mint "Adatkezelő" szerepel) leírja az Adatkezelő szervezetében alkalmazott és működő, személyes adatnak minősülő adatokra vonatkozó adatvédelmi szabályokat, eljárásokat és védelmi intézkedéseket. 

Az Adatkezelő egyúttal jelen dokumentumban tájékoztatja ügyfeleit, partnereit, illetőleg minden olyan természetes- és jogi személyt, akik az Adatkezelővel bármilyen - jogi szempontból értelmezhető - kapcsolatban állnak és a személyes kezelése során érintettségük keletkezik, az általa kezelt személyes adatok kezelésének szabályairól, az alkalmazott védelmi intézkedésekről eljárásokról és az adatkezelés módjáról. 

Az Adatkezelő jelen Adatkezelési tájékoztatóban leírt szabályokat, rendelkezéseket és kötelezettségeket saját magára jogilag kötelezőérvényűnek tekinti és működése során alkalmazza, valamint kijelenti, hogy jelen dokumentumban leírt és alkalmazott adatvédelmi szabályok és eljárások megfelelnek a hatályos adatvédelmi nemzeti és Európai Uniós jogszabályoknak. Adatkezelő kijelenti továbbá, hogy fontosnak tekinti az információs önrendelkezés jogát, különös tekintettel a személyes adatokra és saját hatókörében minden elérhető szervezeti, működési, szabályozási és technológia intézkedést megtesz e jogok betartása és betartatása érdekében. 

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalak adatkezelését szabályozza: Elit Decor.hu Az Adatkezelési tájékoztató mindenkor hatályos verziója a elitdecor.hu hozzáférhetőségeken érhető el. Az Adatkezelési tájékoztatót Adatkezelő bármikor megváltoztathatja, a közzététel- és az Érintettek tájékoztatásának kötelezettsége mellett. A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba. 

 

Az Adatkezelő cégadatai és elérhetőségei: 

Név: Elit Decor
Székhely: 2141. Csömör, Ferenc utca 12
A bejegyző bíróság megnevezése: Csömöri Önkormányzat jegyzője
Adószám: 56432952-2-33
Központi telefonszám: 06-70-402-80-18
Központi e-mail: info@elitdecor.hu
Bankszámlaszám: 1040 1914 5052 7066 5268 1007

Az Adatkezelő a hozzá beérkezett adatvédelmi megkereséseket (e-mail) az "A kezelt adatok felhasználása és megőrzési ideje" pontban, az erre az adatkezelésre vonatkozó, meghatározott ideig őrzi meg. Ennek leteltével ezek visszavonhatatlan módon törlésre kerülnek. 

Az Adatkezelő Adatvédelmi tisztviselője 

Név: Nagy Krisztina E.V.
Telefonszám: 06-70-402-80-18
E-mail cím: info@elitdecor.hu
Fogalom meghatározások

"személyes adat": azonosított vagy azonosítható természetes személyre ("Érintett") vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható; 

"adatkezelés": a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés; 

"adatkezelő": az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja; 

"adatfeldolgozó": az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel; 

"címzett": az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak; 

"harmadik fél": az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak; 

"az érintett hozzájárulása": az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez; 

"profilalkotás": személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják; 

"álnevesítés": a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni; 

"nyilvántartási rendszer": a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető; 

"adatvédelmi incidens": a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok:

kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni ("jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság");

gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 9. cikk - A közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból folytatott adatkezelésre vonatkozó garanciák és eltérések">89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés ("célhoz kötöttség");

az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk ("adattakarékosság");

pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden ésszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék ("pontosság");

tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére az EU általános adatvédelmi rendelet 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel ("korlátozott tárolhatóság");

kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve ("integritás és bizalmas jelleg").


Az adatkezelő felelős az (1) bekezdésnek való megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására ("elszámoltathatóság").

Adatkezelő Adatkezelései és a kezelt személyes adatok

Regisztráció során, illetve a vásárlás során bekért és/vagy rögzített adatok:

Jelszó: kötelezően megadandó adat, a felhasználói fiókokba történő biztonságos belépéshez szükséges.

Név: kötelezően megadandó adat, a kapcsolattartáshoz, megrendelések teljesítéséhez és szabályszerű számlák kiállításához szükséges adat.

Cégnév: cégek által történő megrendelés esetén kitöltendő adat, a kapcsolattartáshoz, megrendelések teljesítéséhez és szabályszerű számlák kiállításához szükséges.

E-mail cím: kötelezően megadandó adat, a felhasználók azonosításához, a kapcsolattartáshoz, megrendelések teljesítéséhez szükséges adat. Az e-mail cím nem kötelező, hogy személyes adatot tartalmazzon.

Telefonszám: kötelezően megadandó adat, a kapcsolattartáshoz, megrendelések teljesítéséhez szükséges.

Számlázási név és cím: kötelezően megadandó adat, a kapcsolattartáshoz, megrendelések teljesítéséhez és szabályszerű számlák kiállításához szükséges adat.

Szállítási név és cím: házhozszállítások teljesítése esetén kitöltendő adat, a megrendelt termékek kiszállításához szükséges.

A vásárlás/regisztráció időpontja: technikai műveletek végrehajtásához használt, rögzített adat.

A vásárlás/regisztrációkor használt IP cím: technikai műveletek végrehajtásához használt, rögzített adat.

Az érintettek köre: A webshopba regisztrált személyek, illetve a webshopban vásárló személyek. 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatok a vásárló kifejezett ez irányú kérésére azonnal törlésre kerülnek. Az érintett által megadott bármely személyes adat törléséről az adatkezelő a GDPR 19. cikke alapján, elektronikus úton tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett törlési kérelme kiterjed az általa megadott e-mail címre is, akkor az adatkezelő a tájékoztatást követően az e-mail címet is törli. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat. 

Hírlevelekhez kapcsolódó adatok kezelése

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein megkeresse, a webáruház felhasználója a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje. 

Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről, melyet a Szolgáltató tiszteletben tart, nem küld több reklám célúüzenetet a felhasználó e-mail címére. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az e-mail üzenetben található leiratkozó linkre kattintva. 

A hírlevelek kezeléséhez kapcsolódóan rögzített adatok: e-mail cím, név, a feliratkozás dátuma és időpontja, a hírlevelek küldésének dátuma és időpontja, a hírlevelek megnyitásának, illetve a hírlevelekben található linkekre való kattintás dátuma és időpontja. 

Az adatkezelés jogalapja: az Érintett opt-in hozzájárulása. 

Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje: az adatok a személyes adatok törlésére vonatkozó kérésig kerülnek megőrzésre. 

Ügyfélkapcsolat, egyéb kapcsolattartással összefüggő adatkezelés 

A vásárlók és a webáruház egyéb felhasználói a webáruház, illetve a Szolgáltató szolgáltatásaival, a webáruházban kínált termékeivel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a felhasználó a webáruház kapcsolatfelvételi aloldalán található elérhetőségeken veheti fel a Szolgáltatóval a kapcsolatot. Az üzenetváltás történhet személyesen, telefonon, e-mailen, vagy a webáruház kapcsolatfelvételi űrlapján, vagy a Szolgáltató egyéb elérhetőségein, például Facebook-on keresztül. A kapcsolatfelvétel során a Szolgáltató számára az Érintett által megadott személyes adatokra is vonatkoznak a jelen dokumentumban megfogalmazott adatvédelmi irányelvek, szolgáltató a kapcsolatfelvétel során hozzá kerülő személyes adatokat legfeljebb két évig őrzi meg, ezt követően az adatokat törli. 

További adatkezelések ha további adatokat is kezel a webáruházon keresztül, akkor tételesen sorolja fel, melyek azok a személyes adatok, melyeket az adatkezelésben elkérnek. Jelölje, melyek a kötelezően kitöltendő mezők és ellenőrizze a bekért adatok szükségességét. Az adatkezelés jogalapja: az Érintett opt-in/opt-out online/papír alapú hozzájárulása. Az adatkezelés célja: adja meg az adatkezelés célját Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: tételesen adja meg milyen következményekkel jár az adatok megadásának elmaradása; pl. szolgáltatás nyújtása nem lehetséges Az adatkezelésben kezelt adatok: tételesen sorolja fel az adatkezelésben kezelt adatokat Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje: adja meg a megőrzési időt


Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelőértékesítési, marketing és a megrendeléseket teljesítő munkatársai kezelhetik a fenti alapelvek tiszteletben tartásával. 

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához. 

A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni: postai úton a következő címen: 2141.Csömör, Ferenc utca 12
e-mail útján a következő e-mail címen: info@elitdecor.hu
telefonon a következő számon: 06-70-402-80-18

Az adatkezelés jogalapja:

A GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja,

Az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése: A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

A szerződésből eredő követelések érvényesítése esetén a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:21. és 22. §-a szerinti elévülés ideje öt év.

A számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása esetén a bizonylat megőrzési ideje nyolc év: A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.


Az adatkezelés a webáruház használatával keletkező megrendelések során a létrejövő szerződés teljesítéséhez szükséges. A megrendelések teljesítéséhez a vásárló köteles a személyes adatokat megadni, mely nélkül a megrendelések nem teljesíthetők.

Az igénybe vett adatfeldolgozók

Termékek házhozszállítását végző adatfeldolgozók: 

Adatfeldolgozók megnevezése és elérhetőségei:


Adatfeldolgozó

1. Neve: GLS, Székhelye: 2351 Alsónémedi GLS Hungary Európa u. 2. Elérhetőségének adatai: Tel.: (+36 29) 88 66 70

2. Neve: Foxpost, 1097 Budapest Könyves Kálmán Krt. 12-14

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás 

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím. 

Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett. 

Az adatkezelés célja: A megrendelt termékek házhoz szállítása. 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart. 

Az adatfeldolgozás jogalapja: lásd fentebb az "Az adatkezelés jogalapja" című bekezdést. 

Online fizetés 

Adatfeldolgozók megnevezése és elérhetőségei:
Adatfeldolgozó 1. neve, székhelye, elérhetőségének adatai, pl. CIB, K&H, OTP bank, Barion, Borgun, stb.
Adatfeldolgozó 2. neve, székhelye, elérhetőségének adatai
Adatfeldolgozó 3. neve, székhelye, elérhetőségének adatai
stb.

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Online fizetési szolgáltatások lebonyolítása 

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Számlázási név, számlázási cím, e-mail cím. 

Az érintettek köre: A online fizetési lehetőségeket használó valamennyi érintett. 

Az adatkezelés célja: Az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (visszaélések ellenőrzése). 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításáig tart. 

Az adatfeldolgozás jogalapja: lásd fentebb az "Az adatkezelés jogalapja" című bekezdést, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése. 

Tárhely-szolgáltató 

Tárhelyszolgáltató neve: UNAS Online Kft 
Tárhelyszolgáltató székhelye: 9400 Sopron Kőszegi út 14
Tárhelyszolgáltató elérhetősége: unas@unas.hu

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás 

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat tárolása. 

Az érintettek köre: A webáruház használó valamennyi érintett. 

Az adatkezelés célja: A webáruház elérhetővé tétele, megfelelő működtetése. Az adatfeldolgozó a személyes adatokat saját célra nem használja fel, azok kezelése a legszükségesebb esetekben az adatkezelő kérésére történik. 

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés. 

Az adatfeldolgozás jogalapja: lásd fentebb az "Az adatkezelés jogalapja" című bekezdést, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése. 
Sütik (cookie-k) kezelése

A sütik feladata 

A süti (cookie) kisméretű adatcsomag, amelyet az internetes böngészés során a látogatott weboldalt tartalmazó szerver hozza létre a kliens webböngészője segítségével, az első látogatás alkalmával, ha ez a böngészőben engedélyezve van. A sütik a felhasználó számítógépén, előre meghatározott, böngésző típusonként eltérő helyen tárolódnak. A további látogatások során a tárolt sütit a böngésző visszaküldi a webszervernek, különféle, a kliensről szóló információkkal együtt. A sütik segítségével a szervernek lehetősége van az adott felhasználó azonosítására, róla különféle információk gyűjtésére és ezekből elemzések készítésére. 

A sütik főbb funkciói:

Információkat gyűjtenek az Érintettekről és eszközeikről;

megjegyzik az Érintettek egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;

megkönnyítik, egyszerűsítik, kényelmesebbé, gördülékenyebbé teszik az adott weboldal használatát;

szükségtelenné teszik már megadott adatok újra megadását;

általában javítanak a felhasználói élményen.


A sütik használatával az Adatkezelő adatkezelést végez, amelynek fő céljai:

felhasználó azonosítás

az egyes munkamenetek azonosítása

hozzáférésre használt eszközök azonosítása

bizonyos megadott adatok tárolása

nyomon követési és helyinformációk tárolása és továbbítása

analitikai mérésekhez szükséges adatok tárolása és továbbítása


Az adatkezelés jogalapja: a webshop technikai működéséhez szükséges, személyes adatot nem tartalmazó cookie-k, munkamenet cookie-k használata automatikus, egyéb esetekben az Érintett opt-in hozzájárulása alapján. 

Az adatkezelés célja: a weboldal működése, vásárlás lehetővé tétele, látogatói forgalom mérése. 

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a webáruház alapműveleteinek működéséhez szükséges cookie-k nélkül a webáruház egyes funkciói nem érhetők el. 

Az adatkezelésben kezelt adatok: session ID 

A sütik lejárati ideje: php session cookie-k lejárati ideje a session lezárultát követően 24 perc, a legutoljára megtekintett termékek listázásához tartozó, személyes adatot nem tartalmazó cookie lejárati ideje 6 hónap.

Harmadik fél által elhelyezett analitikai sütik - analitikai cookie-k 

Az Adatkezelő weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Adatkezelő szervere információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. 

Az adatkezelés jogalapja: az Érintett opt-in hozzájárulása. 

Az adatkezelés célja: a webáruház látogatói forgalmának mérése, SEO és marketing tevékenységek követése, mérése. 

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az analitikai cookie-k használatának elmaradása nincs kihatással a webáruház funkcióinak működésére. 

Az adatkezelésben kezelt adatok: a látogató IP címe, a látogatás forrása, böngészőjének, operációs rendszerének adatai, a látogató által meglátogatott aloldlak. 

A sütik lejárati ideje: 2 év. 


Adatfeldolgozók megnevezése és elérhetőségei:
Adatfeldolgozó 1. neve, székhelye, elérhetőségének adatai, pl. CIB, K&H, OTP bank, Barion, Borgun, stb.
Adatfeldolgozó 2. neve, székhelye, elérhetőségének adatai
Adatfeldolgozó 3. neve, székhelye, elérhetőségének adatai
stb.


Sütik letiltásának-, sütikkel kapcsolatos szabályok beállításának lehetősége 

Az Érintettnek lehetősége van bizonyos típusú sütikre vonatkozó szabályok beállítására, pl. a sütik használatának mellőzésére, a sütik letiltására stb., a használt böngésző megfelelő beállításaival. A sütik szelektív, vagy általános tiltásának beállítási lehetőségeiről szóló információk az adott böngésző„Segítség/Help” menüjében találhatóak meg. Ezek segítségével a sütik: A legtöbb böngésző menüsorában található„Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben hogyan lehet a sütiket:

általánosan letiltani;

a sütik elfogadásának módját beállítani (automatikus elfogadás, egyenként kérdezzen rá, stb.);

egyenként letiltani;

egyenként, vagy csoportosan törölni;

egyéb sütikkel kapcsolatos műveleteket elvégezni.

Az adatok fizikai tárolási helyei

Adatkezelő a személyes adatokat integrált informatikai rendszerén tárolja. A rendszer elemei a következő földrajzi, fizikai helyeken vannak elhelyezve: 

- Az adatkezelő vállalkozásának székhelye;
- A tárhelyszolgáltatóáltal igénybe vett szerverszolgáltató szervertermének fizikai helye;

Az adatok informatikai tárolásának módja és logikai biztonsága

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja. Adatkezelő a személyes adatok kezelését elsődlegesen megfelelően kiépített és védett informatika rendszerén végzi. Az informatikai rendszer üzemeltetése során gondoskodik az azon tárolt, feldolgozott és továbbított adatok információbiztonsági alapattribútumainak megfelelő szintjéről, úgymint a kezelt adatok:

sértetlenségéről (Integrity), az adat eredetisége, változatlansága biztosított;

bizalmasságáról (Confidentality), kizárólag az arra jogosultak, a jogosultságukat nem meghaladó mértékben férnek hozzá;

rendelkezésre állásáról (Availability), az adat a jogosultak számára hozzáférhetőés elérhető, az elvárt rendelkezésre állási időtartamban. A szükséges informatikai infrastruktúra üzemkészen rendelkezésre áll.

Adatkezelő a kezelt adatokat:

szervezeti, működési,

fizikai biztonsági,

információbiztonsági

védelmi intézkedések strukturált rendszerével védi. Adatkezelő a védelmi intézkedéseket rendszerét és az egyes védelmi intézkedések védelmi szintjeit, a védendő adatok fenyegetéseinek hatására felmerülő kockázatokkal arányos mértékben alakítja ki és működteti. A védelmi intézkedések adatvédelmi szempontból elsősorban a véletlen vagy szándékos törlés, jogosulatlan hozzáférés, szándékos és rosszhiszemű nyilvánosságra hozatal, véletlen nyilvánosságra kerülés, adatvesztés, adatmegsemmisülés elleni védelmet célozzák.

Az Érintettek jogai

Az Érintett hozzáféréshez való joga 

Az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: 
az adatkezelés céljai;

az Érintett személyes adatok kategóriái;

azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;

az Érintett joga a helyesbítéshez, törléshez vagy adatkezelés korlátozásához, valamint az adatkezelés elleni tiltakozáshoz;

panasz benyújtásának joga a felügyeleti hatósághoz;

ha az adatokat nem az Érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az Érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát 1 példányban az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, Adatkezelő az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adja át, kivéve ha az Érintett másként kéri, a benyújtástól számított legfeljebb 30 napon belül. 

Helyesbítés joga 

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, valamint jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését, figyelemmel véve az adatkezelés céljára. 

Törléshez való jog 

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.


Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:

a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből, vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;


Az adatkezelés korlátozásához való jog 

Az Érintett kérésére a Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben.


Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. 

Tiltakozás joga 

Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. 

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást 

Az Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. 

Visszavonás joga 

Az Érintett jogosult arra, hogy személyes adataira vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonja. 

Jogorvoslati lehetőségek 

Jogai megsértése esetén az Érintett a jelen dokumentumban rögzített Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségein kérhet tájékoztatást, jogorvoslatot, vagy tehet panaszt. Ezek eredménytelensége esetén Érintett jogosult bírósághoz fordulni, illetve megkeresni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot. 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elérhetősége 

Megnevezés: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. 
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. 
Tel: +36 (1) 391-1400 
Fax: +36 (1) 391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
Honlap: http://www.naih.hu 
Adatvédelmi incidens

Ha adatvédelmi incidens következik be és az valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről. Szolgáltató adatvédelmi incidens esetén az incidens során érintettek részére tájékoztatást ad megadva az adatvédelmi incidens bekövetkeztének dátumát, az érintett adatok körét, az incidensből következő és/vagy valószínűsíthető következményeket, az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, illetve az adatvédelmi tisztségviselő elérhetőségét további tájékoztatás nyújtása céljából.Egyéb rendelkezések

Közérdek alapján végzendő archiválási-, tudományos és történelmi kutatási-, vagy statisztikai célból; jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. 

Hatósági megkeresésre, vagy jogszabály felhatalmazása esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására. 5. A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges. 

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. 

 

 

 

 

OTP SimplePay online bankkártyás fizetésre vonatkozó adattovábbítási nyilatkozat
Tudomásul veszem, hogy a(z) Nagy Krisztina EV (2141 Csömör Ferenc utca 12.) adatkezelő által a(z) https://www.elitdecor.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:
név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím adatok és szállítási cím adatok
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff


A webshop a látogatottsági forgalom méréséhez a webshop saját adatbázisában tárolt, harmadik fél bevonása nélkül készített és harmadik félnek át nem adott, aggregált statisztikai adatokat gyűjt, mely adatok a szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése miatt szükségesek. Az aggregált statisztikai adatok gyűjtéséhez csak abban az esetben használunk egy darab, cmitvisitor nevű 12 hónap lejáratú cookie-t, amennyiben ehhez a felhasználó előzetesen hozzájárult. A cookie használata pontosabb méréseket tesz lehetővé.


A webshop az utm_source, utm_capmapign és utm_medium nevű URL paraméterek értékét a cmit_utmparams nevű, 90 nap lejárati idejű cookie-ba menti. A cookie használatának célja a felsorolt URL paraméterek megőrzése által pontosabb vásárlói és látogatói statisztikák készítése. A cookie nem tartalmaz személyes adatot, vagy olyan azonosítót, amivel a felhasználó azonosítható lenne, kivételt képezhet ez alól a URL paraméterekkel történő szándékos visszaélés, mely esetek miatt a honlap üzemeltetője, a tárhelyszolgáltató és az adatkezelők is minden felelősségüket kizárják.